Batarya Kalibrasyonu nasıl yapılır?

Rootsuz Batarya Kalibrasyonu


 
  1. Cihaz kendini kapatana kadar bataryayı bitirin.
  1. Kapalı cihazı tekrar açın ve kapanmasını bekleyin. Enerjinin tamamen tükendiğinden emin olalım.
  2. Telefon kapalı haldeyken cihazı şarja takın. Ekranda %100 dolduğunu gösterene kadar, bazıları LED rengi ile belli eder, telefonu şarj edin.
  3. Telefonu şarjdan alın.
  4. Telefonu açın. Telefonu açtığınızda muhtemelen %100 dolu göstermeyecek, telefon açık durumdayken tekrar şarja takın ve %100 şarj olana kadar bekleyin, telefonu kullanmayın. Mümkünse uçak moduna alın. Telefonu tekrar kullanmak için uçak modunu kapatmanız gerekecek.
  5. Telefon dolduktan sonra şarjdan çıkartın ve kapatıp açın, batarya %100 dolu göstermesi gerekiyor. Eğer göstermiyorsa tekrar şarja takın.
  6. Telefon kapanıp açıldığında %100 dolu gösterene kadar bataryayı şarj etmeye ve açıp kapatmaya devam edin. Kapatıp açarken şarja takılı olmadığına dikkat edin.
  7. Şimdi telefonunuzu şarjdan alın ve kapanana kadar kullanın.
  8. Telefon kapandıktan sonra %100 olana kadar tekrar şarj edin. Bu şekilde Android cihazın batarya göstergesini kalibre etmiş olacağız.
Lütfen bu işlemi sık sık yapmamanız gerektiğini aklınızda bulundurun. Bataryayı %100 boşaltmanın bataryaya zarar verdiğini unutmayın. Bu işlemi 3 ayda bir yapmanız yeterli olacaktır, daha önce de belirttiğimiz gibi bu işlemi sağlıklı bataryalar üzerinde denemeyiniz.

1.Bazen pil kalibrasyonu yapmanız gerekebilir,kalibrasyon için:
2.Bataryayı şarj bitene kadar kullanın veya %4 -%5 kalsın.
3.Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını çıkarıp 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.
4.Sim kartı,bataryayı ve hafıza kartını tekrar takın.
5.Cihazı çalıştırın.
6.Adaptörüyle! şarja takın.
7.Tüm gece şarj olsun %100 olunca en az 2 ortalama 8 saat en iyiside 12 saat şarjda daha kalsın.
8.Şarjı çıkarın.
9.Telefonu kapatın.
10.Belirli bir süre bekleyin (15-20 saniye)
11.Tekrar şarj aletini takın.
12.Eğer şarj olmaya devam ederse yeşil ışık yanana kadar şarj edin ve üzerine 2 dakika daha şarj edin. Eğer şarjı dolu gözükürse taktığınızda yeşil yanarsa 2-3 saat daha şarj et.
14.Recoverye girin ve battery stats wipe yapın.
15.Cihazınızı yeniden başlatın.
16.Eğer şarj durumu yeşil yanarsa bataryayı çıkarın 30 saniye ile 2 dakika arası bekletin.Sonra tekrar battery stats wipe yapın.Sonra tekrar açtığınızda %100 dolana kadar şarj edin.Sonra cihaz kapalıykende %100 dolana kadar şarj et(yeşil ışık yanana kadar).Cihazı yeniden başlatın.
17.Şimdi kalibrasyonu kontrol etmek için Battery Doctor/overcharged gibi bir program indirin.Eğer voltaj değeri 4150-4197 arası çıkarsa işlem başarılı olmuş demektir.Eğer değer 4197 ise bu en iyi şekilde kalibre olmuş demektir.Eğer 4150 nin altındaysa işlem başarısız demektir.


Android Batarya kalibrasyonu Android batarya kalibrasyonu, pil ömrü uzatmaCevap bizzat üreticilerden gelebiliyor. Bu yönteme Android için pil kalibrasyonu ya da Android batarya kalibrasyonu; Android pil ömrü uzatma ve pil sorunu giderme de denilebiliyor. HTC bünyesinde yer alan bir çalışan tarafından Android tablet pc ve Android telefonlar için batarya ömrünü uzatmak, şarjın daha uzun gitmesini sağlamak için birtakım ipuçları açıklandı.

Güç tasarrufu modu cihazlarda otomatik olarak yer alıyor ancak söz konusu çalışanın bahsettiği farklı bir yöntem. Batarya yani pil süresini arttırmak için ipucu: Android tablet ya da akıllı telefonunuzu açın. Telefonu ya da tableti en az 8 veya daha fazla bir zaman şarj edin, bu esnada hiçbir şekilde şarj ile bağlantısını kesmeyin.Daha sonra tabletin ya da telefonun şarj ile bağlantısını kesin ve cihazı kapatın.Cihaz kapalı konumdayken 1 saat dolaylarında yeniden şarj edin. Son olarak cihazın şarj olma işlemini sonlandırın, telefonu yeniden açın ve 2 dakika kadar durun. Sonra telefonu kapatın ve yeniden 1 saat dolaylarında şarj edin.

ilk başta kulağa garip gelebilir ancak birçok Android tablet ve akıllı telefon kullanıcısı bu yöntemin işe yaradığını dile getiriyor. Ortalama olarak % 30 % 40 % 50 artışlar sağlanabilmektedir. 
insanity
insanity